Muutoksen tarpeelle löytyy selkeitä merkkejä

1. Työpöydät pölyttyvät tyhjinä

Toimitilojen vajaakäyttö on käsillä lähes jokaisella yrityksellä etätyökäytänteiden muututtua pandemian jälkeen radikaalisti. Tyhjänä kaikuvat tilat huutavat isoin kirjaimin, että on syytä tarttua toimeen.

Muutos voi olla suuri ja tarkoittaa kokonaan uusien tilojen etsimistä, tai ehkä se onnistuu maltillisemmin osaavalla työympäristösuunnittelulla, jolla mitoitetaan nykyiset tilat aitoon tarpeeseen sopiviksi. Yksi on kuitenkin varmaa: oikeankokoiset ja fiksusti työskentelyn tarpeisiin räätälöidyt tilat ovat lopulta kannattavat työskentelyn ja toimitilojen vetovoimaisuuden näkökulmasta.

Kalusteet ja tekniikka kannattaa päivittää tukemaan uusia työskentelymalleja.

2. Irtokalustus ja tekniikka tökkivät

Samaa muutoksen viestiä kuuluttavat epäergonomiset kalusteet ja päivittämättä jääneet tekniset ratkaisut. Näiden kartoituksella ja kuntoon laittamisella vaikutetaan pikavauhdilla henkilöstön hyvinvointiin ja työn sujuvuuteen

3. Työympäristö ei ole loikannut tähän päivään työtapojen mukana

Tilat ja kalusteet saattavat olla hyvässäkin kunnossa, mutta kun ne on suunniteltu tukemaan vanhentuneita työskentelymalleja, on aiheellista päivittää kokonaisuus toimivaksi työympäristösuunnittelulla.

Ehkäpä toimistolle tullessa painottuu nyt entistä enemmän yhteistyö, ja videoneuvotteluille tarvitaan erityisesti tarkoitusta varten varusteltuja tiloja? Työpöytien rivistö ottaakin uuden järjestyksen tai antaa tilaa mukavalle sohvanurkkaukselle, jossa on kiva vaihtaa kuulumiset kollegan kanssa.

4. Henkilöstöstä kuuluu

Kaikkein selkein muutostarpeen indikaattori tulee tässä: henkilöstön palaute siitä, että kaikki ei toimi kuten pitäisi. Jos olet saanut henkilöstöltäsi palautetta, niin kymppi plus! Olet vahvoilla, sillä kuuntelet henkilöstöäsi. Saamasi arvokkaan tiedon avulla otetaan kunnon askel lähemmäs toimivia ja viihtyisiä tiloja.

Työympäristösuunnittelu – näin löydetään oikeat kehityskohteet

Tunnistitko näitä merkkejä? On aika tutkia tarkemmin, mitä se tarkoittaa tilojen ja työn tekemisen kannalta. Muutoksen laajuuden arviointi ja tarpeiden tarkempi määrittely ilman ammattilaisen apua ei ole ihan helppoa. Kehittämistä vaativien asioiden tunnistaminen on kuitenkin muutoksessa onnistumisen A ja O, joten siihen kannattaa panostaa. Tiedon pohjalta tehdään toimivat, määrällisesti oikeat ratkaisut ja hankinnat, jotka ovat investointi yrityksen tulevaisuuteen ja henkilöstöön.

Keskustelen mielelläni tilojenne kehittämistarpeista. Ota yhteys ja sovitaan tapaaminen kahvikupin ääreen.

Jaa kipinä: