Helsingin viides Kotikonttorissa-etätyötila aukeaa kesäkuussa 2021 osoitteeseen Kruunuvuorenkatu 2. Kuten neljässä aikaisemmassakin Kotikonttorissa, suunnittelun lähtökohtana on toiminut kyseisen kohteen sijainti ja historia. Punatiilinen rakennus valmistui vuonna 1940 Katajanokan sydämeen ja on toiminut muun muassa Keskon vanhana pääkonttorina. Vuonna 2019 rakennus remontoitiin perusteellisesti ja tilalle tuli yhteensä 185 modernia asuinhuoneistoa ja liiketilaa.

Tällä kaupunginosalla on paljon taiteellista historiaa ja vastapäisessä korttelissa onkin ollut kuvataiteilija Hugo Simbergin ateljeehuoneisto vuonna 1906. Vuonna 1915 huoneistoon muutti Victor Jansson ja Signe Hammarsten-Jansson esikoisensa Tove Janssonin kanssa.

Taiteilijoiden kautta sisustukselle löytyi luonnollinen teema: ateljee. Hieman katutason alapuolella sijaitseva tila huokuu mystisyyttä ja 20-30-luvun tunnelmaa. Sisustuksessa on käytetty runsaita sävyjä, käsinkosketeltavan rouheita tekstuureja ja pehmeän pyöreitä muotoja.

Katajanokan 320 neliön tila on tähän mennessä Kotikonttoreista suurin. Koronapandemian vuoksi tila on sisustettu toistaiseksi väljemmin ja muuntojoustavuus huomioiden, jotta tilassa voi huoleti työskennellä turvavälein. Rajoituksien hellittäessä tulevaisuudessa tilaa on mahdollista käyttää isompiinkin tapahtumiin tai ryhmätöihin.

Suunnittelussa haluttiin panostaa käyttäjien hyvinvointiin siten, että jokainen löytää itselleen varmasti toiminnallisen työpisteen erityyppisiin tehtäviin. Siksi tarjolla onkin monenlaisia työskentelypisteitä, kuten korkeussäädettäviä työpöytiä ja -tuoleja, aktiivi-istuimia, rennompia sohvia ja nojatuoleja korkeussäädettävin läppäripöydin, isoja projektipöytiä, joihin mahtuu levittäytymään sekä äänieristettyjä puhelinkoppeja.

Jo alusta saakka kaikissa Kotikonttoreissa on ollut tärkeimpinä arvoina kiertotalous ja ekologisuus, jonka vuoksi tiloihin on haalittu mahdollisimman paljon käytettyjä kalusteita ja kiinnitetty huomiota roskien kierrätykseen.

Palvelu tarjoaa tiloja Helsingissä neljässä eri lokaatiossa: Kalliossa, Herttoniemessä, Arabiassa ja Jätkäsaaressa, sekä kohta myös Katajanokalla. Etätyöpisteen voi varata tunti-, päivä- tai vaikka kuukausikohtaisesti. Tutustu kohteisiin ja rekisteröidy varaajaksi: www.kotikonttorissa.fi

Jaa kipinä: