Tervetuloa Herttoniemen nostalgiaa ja rauhaa henkivään etätyötilaan!

Työn tekeminen on murroksessa, hybridityö on yhä useammalle uusi normaali, eikä toimistolle kuljeta enää päivittäin. Kotikonttorissa-etätyötilat tarjoavat asuinrakennusten tyhjillään olevissa kivijalkaliiketiloissa työ- ja opiskelupisteitä alueen asukkaiden arkea helpottamaan.

Uudenlainen palvelu lisää arjen sujuvuutta ja helpottaa työn ja yksityiselämän yhteensovittamista maailmassa, jossa työpiste on yhä useammin omalla keittiönpöydällä.

Herttoniemessä tiloihin ja kalustukseen poimittiin 50-luvun asuinalueen henki.

Ergonomian lisäksi kaluste- ja materiaalivalinnoissa huomioitiin kestävän kehityksen arvot – kohteessa käytettiin myös kierrätettyjä kalusteita.

Arabian taideteollisuuden historia inspiroi.

Ilmeikäs, taiteellinen tapettikuosi, metallin ja mustan yhdistelmä johdattelee tunnelman kaupunginosan historiaan.

Kotikonttorissa-etätyötilat tarjoavat asuinrakennuksien tyhjillään olevissa kivijalkaliiketiloissa työ- ja opiskelupisteitä alueen asukkaiden arkea helpottamaan.

Loimme tiloihin kevyellä, mutta ilmeikkäällä uudistuksella viihtyisän ja kutsuvan tunnelman.

Tapettikuosien valinnassa ei ujosteltu!

Arabian alueen taideteollinen historia nousee esille leikittelevässä keramiikka-aiheisessa tapetissa. Murrettu väripaletti on jatkumo alueen tiilirakennettuun ympäristöön.

Tervetuloa Kallion värikkääseen ja Jätkäsaaren merelliseen etätyötilaan!

Työn tekeminen on murroksessa, hybridityö on yhä useammalle uusi normaali, eikä toimistolle kuljeta enää päivittäin. Kotikonttorissa-etätyötilat tarjoavat asuinrakennusten tyhjillään olevissa kivijalkaliiketiloissa työ- ja opiskelupisteitä alueen asukkaiden arkea helpottamaan.

Uudenlainen palvelu lisää arjen sujuvuutta ja helpottaa työn ja yksityiselämän yhteensovittamista maailmassa, jossa työpiste on yhä useammin omalla keittiönpöydällä.

Tapettikuosien valinnassa ei ujosteltu.

Loimme tiloihin kevyellä, mutta ilmeikkäällä uudistuksella viihtyisän tunnelman. Kallion etätyötilan kalusteissa toistuu rehevän kukkakuosin herkulliset karamellivärit.

Jokainen konttori sai oman sisustusteeman ja ilmeen, jonka inspiraatio löytyi kaupunginosien luonteesta.

Jätkäsaaressa työskennellään mukavasti kotoisan skandinaavisen ja merellisen tunnelman keskellä.

Profitinterior kotikonttorissa etätyötila Jätkäsaaressa

Toimiston mukavuudet kotiovelle!

Kotikonttorissa-kalustuksen ergonomiaan panostettiin laadukkailla työtuoleilla ja sähköisesti korkeussäädettävillä työpöydillä. Ergonomian lisäksi kaluste- ja materiaalivalinnoissa huomioitiin kestävän kehityksen arvot – kaikissa kohteissa käytettiin myös kierrätettyjä kalusteita.

Monitilatoimisto tarjoaa joustavasti tiloja erityyppisiin työtehtäviin.

Pasilaan Ratapihantie 9 kiinteistöön saneerattiin monitilatoimiston periaattein 400 henkilön toimitilat AVI:lle ja Valviralle. Suunnittelimme kolmessa kerroksessa sijaitseviin tiloihin yhtenäisen sisustuksen, jossa huomiotiin molempien virastojen erityistarpeet. Kohteessa noudatettiin pääosin valtion työympäristökonseptia ja muutosjohtamisen palvelut projektissa toteutti Senaatti-Kiinteistöt. 

Tilamuotoilutoimisto Profit Interiorin työympäristösuunnittelija valitsi työkahvilaan herkulliset värit ja materiaalit.

Henkilöstöä kuuntelemalla saadaan arvoa työympäristölle.

Valviran ja AVI:n toimitilasuunnittelussa hyödynnettiin osallistamista. Toteutimme henkilöstölle yhteistyössä Maaretta Tukiaisen kanssa kaksi työympäristön kehittämistä ja suunnittelua tukevaa pajaa.

Pajatyöskentelyn avulla autettiin henkilöstöä tutustumaan tulevan monitilatoimiston periaatteisiin ja uudenlaisilla työtavoilla toimimiseen. Sisustus- ja kalustuspajassa yhteiskehittäminen ja kommentointi tehtiin työhyvinvoinnin ja työnteon tarpeiden näkökulmasta ja näin osallistamisesta saatiin mahdollisimman paljon konkreettista arvoa toteutuneeseen ratkaisuun.

Toimitilojen viihtyisä työkahvila tarjoaa mahdollisuuden kohtaamisille.

Viihtyisät ja siistit työtilat tukevat työhyvinvointia.

Tilamuotoilutoimisto Profit Interiorin suunnittelemassa aulatilassa on seesteinen ja raikas tunnelma.

Viihtyisillä ja siisteillä työtiloilla on tutkitusti suuri merkitys henkilöstön työhyvinvoinnin kannalta – siksi myös tässä kohteessa tilojen ilmeeseen haluttiin panostaa.

Sisustuspajassa äänestettiin uusien tilojen väriteemoista ja tunnelmista. Kolmessa kerroksessa sijaitseviin työkahviloihin toteutettiin henkilöstön toiveesta kuhunkin oma väriteemansa ja vetäytymistiloihin valittiin elvyttävään, keskittyneeseen ja energisoivaan tunnelmaan sopivat väriteemat ”Rento”, ”Tyyni” ja ”Vauhti”.

Profit Interior suunnitteli viihtyisän työkahvilan.

Positiivinen, energisoiva väriteema luo tunnelmaa.

Neuvotteluhuoneen sisustus kunnioittaa tilan arkkitehtuuria.

Toimivat ja tyylikkäät neuvottelutilat erilaisiin kokoustamisen ja ryhmäytymisen tarpeisiin.

Senaatti-kiinteistöjen ensimmäisen kerroksen kokoustilat Lintulahdenkujalla uudistettiin senaattilaisten yhteiskäyttöä ja asiakastapaamisia varten. Samalla kokoustiloihin johtava aula sai päivitetyn kalustuksen ja uuden ilmeen.

Sisustussuunnittelussa huomioitiin erilaiset kokoustamisen ja ryhmäytymisen tarpeet. Big Room-tila kalustettiin pitkällä bench-desk pöydällä ja työtuolimaisilla neuvottelutuoleilla palvelemaan neuvottelujen lisäksi pidempiaikaisen työskentelyn ryhmätyötilana.

Rento neuvottelutila, jossa sisustussuunnitelma huomioi kalusteiden joustavan käytön.

Big Room-tilasta löytyy rennompaan työskentelyyn sopiva sohvaryhmä, joka tuo lisäpaikkoja suurempiin tilaisuuksiin.

Tilamuotoilutoimisto Profit Interiorin suunnittelema modernin toimiston epämuodollinen neuvottelutila.

Ideaneukkarissa istutaan kevyillä keinutuoleilla ja helposti liikuteltavilla raheilla.

Profit Interiorin sisustusarkkitehti suunnitteli viihtyisän ja toimivan neuvottelutilan.

Pienemmissä neuvotteluhuoneissa hyödynnettiin kestävän kehityksen hengessä olemassa olevia kalusteita ja hankittiin vain välttämättömät uudet kalusteet.

Tiloista löytyy sekä perinteisiä neuvottelutiloja, että ”ideaneukkareita” ketterästi muokkautuvalla kalustuksella.

Profit Interior sisustussuunnittelu - Senaatti-kiinteistöjen tunnelmallinen aulatila.

Myös aulatila sai päivitetyn kalustuksen ja tyylikkään uuden ilmeen. Nojatuolien kaareva muotokieli tuo tilaan leikkisää rytmiä.

Kauppakeskukseen sijoittuvan oppimisympäristön sisustusarkkitehtisuunnittelusta vastasi Tilamuotoilutoimisto Profit Interior.

Laurean Lohjan kampus sijaitsee kauppakeskus Lohessa. Kampuksen sijainti kauppakeskuksessa on ainutlaatuista Suomessa. Laurean moderni ja yhteisöllinen oppimisympäristö viestii omaleimaisella tavalla korkeakoulun avoimuutta yhteiskuntaan päin ja tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia kumppanuuksiin ja yhteistyöhön paikallisten toimijoiden kanssa.

Tilamuotoilutoimisto Profit interior suunnitteli kirjaston modernit kiintokalusteet.

Uudelle kampukselle luotiin useasta sijainnista yhteisiin tiloihin muuttavalle 500 hengen korkeakouluyhteisölle Laurean brändiä ja arvoja näkyväksi tuovat tilat. Ydintavoite oli suunnitella tila- ja kalusteratkaisuja, jotka tukevat yhteisöllisyyttä ja kohtaamisten monimuotoisuutta.

Yhteisöllisyyden lisäksi tiloissa on huomioitu erityisesti joustavuus ja muunneltavuus. Suunnittelimme kampuksen tilasovitusvaiheesta projektin valmistumiseen saakka tiiviissä yhteistyössä Laurean projektiryhmän kanssa. Projektin alkuvaiheesta asti mukana oleminen mahdollisti henkilöstön ja opiskelijoiden tarpeiden huomioimisen tiloissa parhaalla tavalla.

Tilamuotoilutoimisto Profit interior suunnitteli oppimisympäristön ilmeikkäät kiintokalusteet.

Detaljit hallussa!

Laurean brändi hiottiin näkymään kampuksella kirkkaana tilakonseptista seinäpanelointien detaljikkaan asti.

Moderni oppimisympäristö on jakoseinän avulla joustavasti muokattava.

Kampuksen sydämenä sykkii avara monimuotoiset kohtaamiset ja tapahtumat mahdollistava keskustila, johon kirjasto liittyy luontevasti. Keskustilan ympärille sijoittuvat muut toiminnot, kuten pienryhmä-, luokka- ja henkilöstötilat.

Keskustila ja kirjasto on rytmitetty kohtaamisiin kutsuvilla kiintokalusteilla ja liikuteltavilla pöydillä. Kalustusta muokkaamalla tila muuntuu yhteisten tapahtumien areenaksi. Sisääntulijat vastaanottava opiskelijoiden oma Kampusparkki viestii korkeakoulun avoimuutta ja yhteisöllisyyden arvoja ja toimii joustavasti oppimisympäristönä. Käyttäjän kommentti kiteyttää tavoitteissa onnistumisen: ”Ihana, viihtyisä ja yhteisöllinen kampus.”

Sisustuarkkitehtitoimisto suunnitteli parvelle viihtyisän oleskelutilan opiskelijoille.

Mukavasti kalustettu opiskelijoiden parvi, joka tarjoaa mahdollisuuden rentoon oleskeluun ja lepohetkeen.

Laurean oppimisympäristö - sisustussuunnittelu on leikkisää ja värikästä.

Lue lisää käyttäjien kokemuksista uudesta kampuksesta tehdystä opinnäytetyöstä:

https://www.laurea.fi/ajankohtaista/uutiset/opinnaytetyo-opiskelijat-ja-henkilokunta-viihtyvat-lohjan-uudella-kampuksella/

Monitilatoimisto tukee erilaisia työnteon tarpeita.

Trafin uudet työtavat ja uusi raikas ilme.

Trafin työympäristön pilottitiloissa Vallilassa testattin eri työtehtävien tarpeisiin räätälöityjä tiloja ja työskentelyä nimeämättömissä työpisteissä. Sisustusarkkitehtitoimistomme suunnitteli Trafille uudistettavan työympäristöstrategian ja työnteon tapojen pilotoinnin tilat sekä uuden raikkaan ilmeen.

Monitilatoimiston inspiroiva ja muunneltava projektitila.

Trafilaiset otettiin aktiivisesti mukaan työympäristön suunnitteluun.

Tietoteknisiä ja kalustuksellisia tarpeita kartoitettiin tärkeisiin teemoihin pureutuvan pajatyöskentelyn ja kyselyjen avulla. Pilottitilaan siirtymistä valmisteltiin pelisääntötyöpajoissa, joissa eri tilatyyppeihin luotiin yhteiset toimintamallit. Pajatyöskentely toteutettiin yhteistyössä Senaatin työympäristöyksikön kanssa.

Pilottitiloihin valittiin laaja kattaus erilaisille työskentelyn tavoille soveltuvia kalusteita testattavaksi. Jokainen tilatyyppi sai oman värimaailmansa ja toimintaa tukevan varustuksen. Kiintokalusteratkaisut, kuten henkilökohtaiseen säilytykseen tarkoitetut lokerikot, räätälöitiin asiakkaan tarpeiden mukaisiksi.

Monitilatoimisto tukee erilaisia työnteon tarpeita.

Konseptiin luotiin tunnistettava Trafin ilme.


Alusta alkaen haluttiin luoda vahvasti tunnistettava Trafin uusi ilme, joka kuvastaa samalla uudenlaista tapaa tehdä työtä. Kehitimme konseptin, jossa jokaisella tilatyypillä on työtehtävää tukevan kalustuksen lisäksi oma visuaalinen ilmeensä ja tunnusvärinsä. Toiminnan luonteeseen perustuva värimaailma auttaa samalla ohjautuvuutta tiloissa. Raikas ilme puhuu yhteistä kieltä kohteeseen suunnitellun opastegrafiikan kanssa – myös teipatut ikonit kertovat mikä tilatyyppi on kyseessä.

Pilottitilasta saatujen kokemuksien ja palautteen pohjalta kehitettiin tilakonsepti, jonka mukaisesti toteutettiin Trafin työympäristöjä valtakunnallisessa laajuudessa.

Tilatyppikohtaiseen värimaailmaan perustuvassa konseptissa otettiin huomioon muuntojoustavuus. Kiinteissä pinnoissa, pysyteltiin neutraaleissa sävyissä. Tlatyyppikohtaiset tunnussävyt toteutuvat helposti siirrettävissä olevassa irtokalustuksessa ja lasiseinien teippauksissa.

Työkahvila on Trafi työympäristön kodikas sydän.

Työkahvila on
trafilaisten rennon kohtaamisen ja palautumisen keidas.

Oopperan lipunmyynnin ja myymälän suunnittelu on ajatonta.

Sisustusarkkitehtitoimistomme suunnitteli Suomen kansallisoopperalle ja -baletille uuden myymälän ja lipunmyynnin Oopperataloon Töölönlahden rannalle. Muutostyön tavoite oli parantaa tilan käyttäjäkokemusta sekä asiakkaiden, että työntekijöiden näkökulmasta ja selkeyttää SHOP-myymälän tuotesijoittelua.

Ooperatalon klassinen ja aikaa kestävä ilme haluttiin tuoda näkyväksi ja tähän päivään sopivaksi myös lipunmyynnin tiloissa.

Onnistunut myymäläsuunnittelu toi halutun asiakas- ja brändikokemuksen tilaan.

Lipunmyynnin palvelutiskin suunnittelu huomioi rakennuksen materiaalit, sävyt ja muodot.

Myymälätiloissa ja kalustuksessa haluttiin huomioida mahdollisimman hyvin ergonomia ja toimivuus sekä asiakaspalvelijoiden, että asiakkaiden näkökulmasta; siksi projekti aloitettiin pilottitilan suunnittelulla ja toteutuksella.

Uuteen lipunmyynnin sijaintiin rakennettiin väliaikainen palvelutiski, joka oli testikäytössä reilun puolen vuoden ajan. Lopullinen tilasuunnitelma ja kiintokalusteiden mitoitus tehtiin pilottitilasta saatujen kokemusten perusteella.

Profit Interiorin myymäläsuunnittelu Oopperataloon on raikas ja ajaton.

Myymäläsuunnittelu tähtäsi toiminnallisuuden lisäksi ajattomaan muotokieleen ja Oopperatalon arkkitehtuurin huomioimiseen. Lipunmyynnin palvelutiskikalusteessa näkyy inspiraation lähteenä rakennuksen materiaalit, sävyt ja muodot.

SHOP:in ilmeeltään raikkaaseen, tuotteille tilaa antavaan kalustukseen mietittiin erikoisratkaisuja Oopperan tuotevalikoimaa palvelemaan.

Asiakkaan toivoma lopputulos kiteytyy käyttäjien palautteessa: ”Ihan kuin lipunmyynti olisi ollut aina tässä!”

Lasten leikkitilan sisustussuunnittelu pohjautuu rauhoittavaan värimaailmaan ja turvalliseen tunnelmaan.

Tämä kohteen suunnittelussa saimme astua lapsen kenkiin!

Willa halusi tarjota asiakkailleen palveluna jotain enemmän kuin lastenhoitohuoneen. Paikallisten vanhempien ryhmä kutsuttiin projektiin mukaan ideoimaan ja kertomaan tarpeista ja toiveista tulevaan tilaan liittyen.

Toiveissa korostui erityisesti yhteisöllisyyden tarve. Niinpä MiniWillan konseptin ytimeksi muodostui paikallista yhteisöä palveleva pienten lasten oma tila, joka tarjoaa käyttäjilleen monipuolisia kokemuksia.

Profit Interiorin sisustusarkkitehti suunnitteli hoitotilaan helposti puhdistettavat ja kestävät pintamateriaalit.

Yksi suunnittelutyön tärkeimpiä osia oli kalustesuunnittelu, jonka avulla toteutimme mitoituksellisesti juuri MiniWillan käyttäjiä parhaalla tavalla palvelevat tilat. Leikin lisäksi MiniWillassa huomioitiin lastenhoidon perustarpeet ruoan lämmityksestä vaipan vaihtoon ja imetykseen.

Herkulliset värit, sympaattiset muodot ja eläinaiheet ilahduttavat pieniä asiakkaita.

Lasten leikkitilan sisustussuunnittelu toi ikkunattomaan tilaan säädettävää päivävaloa.

Turvallinen ja rauhoittava mielikuvitusmetsä löysi materiaalinsa, muotonsa ja ilmeensä pienimpien asiakkaiden ehdoilla.

“Tällaiselle tilalle oli selvästi tilausta!”

Kurkkaa Aamupostin artikkelista mitä asiakkaamme ja käyttäjät kertovat kokemuksistaan: https://www.aamuposti.fi/paikalliset/1188234

Modernit työympäristöt tarjoavat tilaa kohtamisille ja yhteistyölle.

Monitilatoimisto Viikin kampuksen arkkitehtonisesti arvokkaissa tiloissa.

Suomen ympäristökeskus SYKE muutti Helsingin toimintonsa historiallisiin ja arkkitehtonisesti arvokkaisiin Viikin tiloihin. SYKE toimii nyt modernissa työympäristössä, jonka tilatehokkuus ja yhteiskäyttöisyyden mahdollistava sijoittuminen kampusalueella tukee ympäristöarvoja.

Suunnittelukokonaisuuteen kuului D-talo sekä A-talon yhteiskäyttöinen kokouskeskus, joka palvelee myös LUKEa ja yliopistoa.

Monitilatoimisto tarjoaa joustavasti tiloja erityyppisiin työtehtäviin.

Monitilatoimiston suunnittelussa on tärkeää kuunnella käyttäjien tarpeita.

SYKEn toimitila suunniteltiin valtion työympäristöstrategian mukaisesti monitilatoimistoksi. Monitilatoimistossa huomioidaan kullekin henkilöstöryhmälle ja työtehtävälle parhaiten sopivat työtilat.

Toimivaa tilaratkaisua luodessa on tärkeää kuunnella käyttäjien tarpeita. Suunnittelutoimistomme järjesti henkilöstölle työpajoja, joiden avulla kerätyllä tiedolla saimme ratkaisuihin käyttäjän näkökulman. Samalla pajat toimivat muutoksen johtamisen ja viestinnän tukena.

SYKEn monitilatoimisto - valoisa työkahvila suunniteltiin entiseen luentosaliin.

Vanhan luentosalin porrastus muuntui tilaratkaisussa osaksi viihtyisää työkahvilaa.

Sisustussuunnitelmissa kiertotalous huomioitiin käyttämällä purkumateriaaleja uusien kalusteiden suunnitelmissa.

Viikin tilat henkivät kampushistoriaa.

Omaleimainen arkkitehtuuri huomioitiin sisustusratkaisuissa yhteistyössä Museoviraston ja arkkitehdin kanssa. Vuonna 1965 valmistuneen rakennuksen on suunnitellut arkkitehdit Kaija ja Veli Paatela. Pääsisäänkäynnin aula klinkkerilattioineen, valokuilukäytävä paikalla valettuine betonipintoineen ja korkeat laboratoriotilat säilyivät pääosin sellaisenaan.

Sisustussuunnittelussa huomioitiin SYKEn arvojen mukaisesti ympäristöllisesti kestäviä ratkaisuja materiaaleissa ja kalustevalinnoissa. SYKEn arvot ovat esillä heti sisääntulossa tarinallisessa muodossa – sisääntuloaulan pöytä on valmistettu kierrätyspuusta, joka on peräisin asiakkaan vanhoista kalusteista.

Yhteiskäyttöiset ja muuntojoustavat ryhmätyötilat.

Vastasimme tila- ja sisustussuunnittelusta Senaatti-kiinteistöjen yhteistyökumppanina Työ 2.0 Lab -hankkeessa Yliopistonkatu 5:ssa, aivan Helsingin sydämessä. Projektin visio oli luoda uudenlainen työskentelytila, joka yhdistää valtionhallinnossa toimivia tahoja sekä heidän kumppaneitaan. Työ 2.0 Lab toimii sekä fyysisenä että henkisenä verkostoitumisen ja yhteiskehittämisen alustana.

Coworking-tilan päätarkoitus on ketterään yhteiskehittelyyn ja oppimiseen kannustaminen: Labissa ammattitaitoiset hostit ja fasilitoijat auttavat omaksumaan uusia työskentelytapoja ja hyödyntämään Labin tarjoamia tiloja tehokkaasti. Tila toimii myös etätyöpisteenä ja muuntuvana tapahtumatilana.

Yhteiskäyttöiset ja muuntojoustavat työtilat.

Labiin toteutettiin joustavalla kalusteratkaisulla muuntuva työpajatila, varattavia neuvottelu- ja ryhmätyötiloja sekä hiljainen työskentelytila.

Kiertotalousteema oli oleellinen lähtökohta suunnittelussa. Tilassa säilytettiin olemassa olevat rakenteet ja pinnat uuteen käyttöön soveltuvilta osin. Kalusteratkaisuissa hyödynnettiin kiertotalousperiaatteen mukaisesti Senaatilla jo olemassa olevia, tilaan soveltuvia kalusteita. Työpajatilaan suunnittelimme pyörälliset katsomopenkkikalusteet, joiden rakenteissa huomioitiin kiertotalousperiaate – katsomopenkit voidaan helposti purkaa osiin materiaalien kierrättämistä ja uudelleenkäyttöä varten.

Coworking ideointitilojen sisustus ja kalustus on ketterästi muunneltavaa

Uusissa kalustehankinnoissa painotettiin ergonomiaa, joustavuutta ja muunneltavuutta. Korkeussäädettävät pyörälliset pöydät ja tuolit tuovat työskentelyasentoihin vaihtelevuutta ja liikkuvat tarvittaessa ketterästi muodostaen eri kokoisille ryhmille työskentelypaikkoja. Työpajavälineistölle rakennettiin tilanjakoseinäkkeen taakse monipuoliset säilytysratkaisut.