Kuopion Energian uusi toimitalo rakennettiin upealle sijainnille Kallaveden äärelle. Hankkeen lähtökohta oli Kuopion Energian ja Kuopion Veden tarve keskittää toimintansa yhteiseen toimitilaan. Muutoksen strategisia tavoitteita olivat kiinteistöihin liittyvien kustannusten alentaminen, toiminnan tehokkuuden parantaminen sekä laadukas ja brändiä ilmentävä lopputulos. Hankkeen yhteydessä myös Kuopion Energian asiakaspalvelupiste siirrettiin uuden toimitilarakennuksen aulaan.

Työkulttuuriin ja toimintamalleihin tarvittiin muutoksen myötä uudet mallit. Monitilatoimiston periaatteiden mukaisesti toteutetussa ratkaisussa omille työhuoneille heitettiin hyvästit – uudet tilat helpottavat yhteistyön kulttuurin rakentamista ja tuovat työntekijät saman katon alle. Henkilöstö oli mukana suunnittelussa työprofiilikyselyjen ja työpajojen avulla.

Osallistamisen avulla varmistettiin monimuotoisen ja erilaisia työprofiileita tukevan työympäristön luominen ja samalla valmennettiin henkilöstöä muutokseen. Työprofiileihin liittyviä erikoistarpeita huomioitiin mm. sähköverkon valvomotilan ja asiakaspalvelun puhelintyöskentelytilan osalta.

Hankkeessa ilahdutti mahdollisuus tilata kiinteistöön uniikki taideteos prosenttitaideperiaatteella kahdelta paikalliselta taiteilijalta. Asiakaspalveluaulassa katseet vangitsee Ritva-Liisa Pohjalaisen värikäs lasiteos ”Yhdessä”.  Taiteilijan sanoin: ”Hyväntuulinen, hienosti valoa taittava lasiveistos on kaunis kiitos erilaisten ihmisten yksilöllisyydelle ja yhdessä tekemiselle.”

Kaikille avointa ravintolatilaa elävöittää Antti Immosen näyttävä teräs- ja LED-valoista rakennettu valoveistos ”Valon valkea virta” soljuu energian sanansaattajalle Kuopion Energialle sopivasti ikiliikkeessä.

Kuopion Energian slogan on
”Sen tuntee”.

Viestin haluttiin välittyvän myös tilojen ilmeessä. Värikäs, voimakas ja virtaava tilakokonaisuus innostaa ja viestii vahvasta brändistä aidosti kuopiolaiselle energiakonsernille.