Pajatyöskentelyä tukevissa koulutiloissa on toiminnallisia pintoja.

Inspiroiva oppimisympäristö ideointia ja ryhmätöitä varten.

Laurean Leppävaaran kampukselle tarvittiin SID – Service Innovation and Design koulutusohjelman tarpeita erityisesti palvelevat luokkatilat. Koulutusohjelman oppilaat tekevät paljon ryhmätöitä, joissa käytetään ideointi- ja esitystekniikkana fläppitauluja, isoja plansseja ja muistilappuja. Näille toiminnoille tarvittiin runsaasti seinäpinta- ja ripustusratkaisuja, joille ryhmien kokoamat materiaalit ja esitykset saadaan esille.

Irtokalustuksen tuli olla joustava, koska ryhmäkoot ja oppimistilanteet vaihtelevat nopeilla liikkeillä.

Opiskelijoiden pajatyöskentelyn tiloihin suunniteltiin muunneltavia kalusteratkaisuja ja toiminnallisia pintoja.

Projektin budjetti oli tiukka ja toteutettavia tarpeita paljon. Valitsimme materiaaliksi rouhean ja kustannustehokkaan vanerin ja teetimme seinäpinnat ja kalusteet puusepällä.

Innostava ja pirteä oppimisympäristö tehtiin luovilla käytännönläheisillä ratkaisuilla ja asiakaalle suunnitelluilla kustannustehokkailla erikoiskalusteilla.

Suunnittelimme ryhmätöitä palvelemaan suuret liikuteltavat vaneripöydät, joiden kansissa on opiskeluvälineitä varten lokerot: pieni kannellinen lokero kynille, muistilapuille ja muille työvälineille sekä pöydän sivuun pitkä syvennys piirustuspaperirullalle. Toimivaa detaljiikkaa opiskelijoiden työntekoon!

Seinäpintoihin integroitiin tarvittavat toiminnot ja välineet: teräslista suurten planssipaperien magneettikiinnitykselle, lasinen kirjoitustaulu, ripustuskoukkuja ja telineet kynille ja tusseille.

Laurea Espoo
Laurea Espoo
Luokan vanerista valmistetun porraskalusteen on suunnitellut Profit Interior.

Luokkatiloihin suunniteltiin erilaisia istumisvaihtoehtoja korvaamaan perinteistä pöytä + tuoli -mallia.

Pieni porrastettu istuinnurkka ja kiinteä koroke toimivat myös töiden esitysten katsomona. Reippain maalikuvioin tehostetuista vaneripinnoista muodostuu lämmin ja epämuodollinen henki.

Oppimisympäristön tilasuunnittelussa on huomioitu joustavat kalusteratkaisut.

Liukukiskoilla liikkuvat kirjoituspinnat jakavat tilaa sekä kätkevät taakseen lisää funktionaalista seinäpintaa ja säilytystilaa kalusteille.