Laurean Leppävaaran kampukselle haluttiin tehdä SID – Service Innovation and Design koulutusohjelman tarpeita palvelevat luokkatilat. Oppilaat tekevät paljon ryhmätöitä, joissa käytetään ideointi- ja esitystekniikkana fläppitauluja, isoja plansseja ja muistilappuja. Näille toiminnoille tarvittiin runsaasti seinäpinta- ja ripustusratkaisuja, joille ryhmien kokoamat materiaalit ja esitykset saadaan esille. Irtokalustuksen tuli olla joustava muuntuvia ryhmäkokoja ja oppimistilanteita varten.

Projektin budjetti oli tiukka ja toteutettavia tarpeita paljon. Valitsimme materiaaliksi rouhean ja kustannustehokkaan vanerin ja teetimme seinäpinnat ja kalusteet puusepällä. Ryhmätöitä palvelemaan teetettiin suuret liikuteltavat vaneripöydät, joiden kansissa on opiskeluvälineitä varten lokerot: pieni kannellinen lokero kynille, muistilapuille ja muille työvälineille sekä pöydän sivuun pitkä syvennys piirustuspaperirullalle. Seinäpintoihin on integroitu tarvittavat toiminnot ja välineet: teräslista suurten planssipaperien magneettikiinnitykselle, lasinen kirjoitustaulu, ripustuskoukkuja ja telineet kynille ja tusseille.

Luokkatiloihin suunniteltiin erilaisia istumisvaihtoehtoja korvaamaan perinteistä pöytä + tuoli -mallia.

Pieni porrastettu istuinnurkka ja kiinteä koroke toimivat myös töiden esitysten katsomona. Reippain maalikuvioin tehostetuista vaneripinnoista muodostuu lämmin ja epämuodollinen henki.

Liukukiskoilla liikkuvat kirjoituspinnat jakavat tilaa sekä kätkevät taakseen lisää funktionaalista seinäpintaa ja säilytystilaa kalusteille.