Sisustusarkkitehtitoimistomme suunnitteli Suomen kansallisoopperalle ja -baletille uuden myymälän ja lipunmyynnin Oopperataloon Töölönlahden rannalle. Muutostyön tavoite oli parantaa tilan käyttäjäkokemusta sekä asiakkaiden, että työntekijöiden näkökulmasta ja selkeyttää SHOP-myymälän ilmettä ja tuotesijoittelua.

Lipunmyynnin toiminnoissa haluttiin huomioida mahdollisimman hyvin ergonomia ja toimivuus sekä asiakaspalvelijoiden, että asiakkaiden näkökulmasta; siksi projekti aloitettiin pilottitilan suunnittelulla ja toteutuksella. Uuteen sijaintiin rakennettiin väliaikainen kalustus, joka oli testikäytössä reilun puolen vuoden ajan. Lopullinen tilasuunnitelma ja kiintokalusteiden mitoitus tehtiin pilottitilasta saatujen kokemusten perusteella.

Kalustesuunnittelussa tähtäsimme toiminnallisuuden lisäksi ajattomaan muotokieleen ja Oopperatalon arkkitehtuurin huomioimiseen. Lipunmyynnin palvelutiskikalusteessa näkyy inspiraation lähteenä rakennuksen materiaalit, sävyt ja muodot. SHOP:in ilmeeltään raikkaaseen, tuotteille tilaa antavaan kalustukseen mietittiin erikoisratkaisuja Oopperan tuotevalikoimaa palvelemaan. Kokonaisuuden onnistunut lopputulos kiteytyy käyttäjien palautteessa: ”Ihan kuin lipunmyynti olisi ollut aina tässä!”