Ulosottolaitoksen Helsingin toimipaikan uusi toimitila huokuu ajatonta, arvokasta ja hillittyä tunnelmaa.

Modernin ilmeen ja rauhallisen värimaailman avulla valmiit tilat viestivät asiakkaan tärkeistä arvoista – luotettavuudesta ja ammattimaisuudesta.

Uudet toimitilat ja asiakaspalvelu saneerattiin kahteen kerrokseen Vallilaan Lääkäritalon kiinteistöön. Tiloja ja työn teon tapoja kehittämällä haluttiin saavuttaa tilatehokkuutta ja ottaa käyttöön joustava monitilaympäristö. Suunnittelussa sovelsimme Oikeushallinnon toimitila- ja työympäristökonseptia.

Projektin ensi vaiheessa teimme asiakkaalle tilasovitukset, joissa tutkimme ja ratkaisimme toimintojen ja tilojen sijoittumisen parhaalla mahdollisella tavalla. Asiakaspalvelutilat ja sisäiset toimitilat eroteltiin omille vyöhykkeilleen.

Sisäisiin työtiloihin otettiin monitilaympäristön erityispiirteenä mukaan oikeushallinnon toiminnan tarpeita tukevia työhuoneita. Joustavuuden periaatteen mukaisesti työhuoneet ovat kaikkien käytössä silloin, kun ne ovat vapaana.

Etäpalaverien lisääntyessä vetäytymistiloilla on monitilatoimistoissa entistä suurempi merkitys.

Hyvin äänieristettyjen vetäytymistilojen toimiva akustiikka ja rauhallinen väritys luovat puitteet keskittyneeseen työhön. Pöydällisissä huoneissa onnistuu hyvin pienpalaverit, lukeminen ja puhelinkeskustelut.

Harmoninen ja klassinen värimaailma toistuu tiloissa kaikkialla.

Yksittäiset tehostevärit tuovat tiloihin raikkautta ja lämpöä.

Aulatilojen kalustukseen valitsimme pyöreän muotokielen ja verhoiluihin laadukkaat, koskettamaan houkuttavat villa- ja samettitekstuurit. Materiaalien ja muotojen avulla loimme asiallisen ilmeen vastapainoksi pehmeyttä.

Työkahvila on toimiston sisääntulon läheisyydessä oleva sydän ja kohtaamispaikka.

Rennot ja mukavat kalusteet takaavat oikean tunnelman ja viihtymisen.

Henkilöstön toiveiden mukaisesti värimaailmassa näkyy eteerinen ja utuinen kesäyön tunnelma. Ikkunoista avautuu upeat maisemat Vallilan ylle.